Løvfaldsturen går til Helsingør

Besøg på Kronborg og Søfartsmuseet samt frokost på Øresund

Torsdag  13. oktober 

 Afgang:

  • Havdrup Station kl.8.00
  • Jersie, Parkvej ved postkassen kl. 08.15
  • Solrød Station kl. 8.30
  • Hjemkomst Ca. kl. 18.

 Medlemspris Kr. 425 * Gæstebillet Kr. 525

 Køb din billet på ssk.nemtilmeld.dk

 Sidste frist 8. september.

Efter opsamling hygger vi os med morgenkaffe og et rundstykke, inden vi ankommer til Helsingør, hvor vi besøger Kronborg Slot og får en guidet rundvisning.

Kronborg slot - hvortil Shakespeare henlagde Hamlet, og i hvis kasematter Holger Danske sover - var færdigbygget i 1585. Bygherren var Frederik II. Med den enestående beliggenhed ud til Øresund, rummer det bl.a. Nordeuropas største riddersal (62 x 12 m), kongens og dronningens kamre, rigsrådssalen, dronningens galleri og slotskirken.

 Efter besøget på Kronborg tager vi en sejltur på Øresund. Vi går ombord på færgen (alle får en landgangsbillet), og op i restauranten og nyder færgens buffet (drikkevarer for egen regning). Når skibet lægger til havn igen efter 2 dobbeltture går vi i land. (Bussen sætter os af og samler op lige neden for landgangstrappen).

Omkring kl. 14.20 er vi på landjorden igen, og besøger Søfartsmuseet, her går vi selv rundt og udforsker museet. Besøget slutter med eftermiddagskaffe og kage. Kl. 16.30 kører vi hjem.

Oplevelsen af dette unikke museum begynder allerede før man træder ind i bygningen. Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i det underjordisk museum. Her møder vi en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark, som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid.

 Vi skal være min 50 og max 65 gæster, så først til mølle …….. 

Kronborg

Søfartsmuseet