Foredrag, sang og musik

Cabaret-portrættet med Jeppe Aakjær sange

Torsdag

den 4. november kl. 14

Medlemspris kr. 75,-

Gæster er velkommen kr. 100,-

Vi skal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt – nogle som solosang og nogle som fællessang.

Imellem sangene vil de fortælle anekdoter om Aakjær og læse småbidder af hans selvbiografi og andre tekster.

 Et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær, hans sange og en verden, vi dårligt kan genkende. Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere og er i dag mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde - Ole sad på en knold og sang - Jeg er havren - Stille, hjerte, sol går ned og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har tredjeflest sange optaget i Højskolesangbogen.

I forestillingen er ’Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold - dukket op i gården Jenle’s have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu – og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.

Det kunstneriske hold bag forestillingen er det samme som på de to cabaret-succes’er BENNY og HALFDAN: Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion.

 

 

Der er en pause i foredraget, hvor der bliver serveret kaffe og kage.

Der kan købes øl og vand

KØB DIN BILLET PÅ SSK.NEMTILMELD.DK

 

 

Allan Høier og Erik Axel Wessberg