Solrød Bio

Seniorbio i Solrød Bio

Solrød bio ligger på Munkekær Skolen og er handicapvenlig

Der er Seniorbio i Solrød Bio en gang om måneden – Torsdag kl. 10.

Billetter kan købes eller bestilles på solrodbio.dk eller

tlf. 5614 4422 i biografens åbningstid.

Billetter skal afhentes senest ½ time før forestillingen.                

Pris pr. billet kr. 55.

Før forestillingen byder Solrød Bio på en kop friskbrygget, gratis kaffe/the.

 

Torsdag 17. august ”Prøven”

Den rumænske film handler om teenagepigen Eliza, der står over for sine sidste eksamener på gymnasiet. Hun bejler til et stipendium, som kan give adgang til et eliteuniversitet i England, men for at alt skal falde i hak, kræver det toppræstationer til eksamen.

En dag lige inden de store prøver bliver Eliza overfaldet og forsøgt voldtaget af en ukendt gerningsmand. Hændelsen lægger sig som en tung skygge over teenageren, og den ellers lyse fremtid synes nu i fare. 

Torsdag 21. september ”Sieranevada”

foregår primært i en lejlighed, hvor en familie mødes efter begravelsen af slægtens overhoved. Ortodoks tradition byder, at man samles for at spise og minde den afdøde. Stemningen er selvsagt ikke god, og bliver kun værre af, at ingen af de sultne familiemedlemmer må indtage føde, før præsten har været forbi og velsigne måltidet.

Ventetiden går ikke stille for sig, og uenigheder, generationskløfter, familie hemmeligheder og godt gammeldags nag kommer hurtigt på menuen.

Torsdag 19. oktober ”Når noget slutter”

er en filmatisering af Julian Barnes anmelderroste roman. Tony Webster lever et tilbagetrukket og stille liv med en karriere og en skilsmisse bag sig, da han en dag arver en dagbog fra en gammel bekendt. Dagbogen tvinger Tony til at skue tilbage på ungdommens forliste kærlighed og gamle, glemte hemmeligheder, der stadig har konsekvenser den dag i dag. Filmens sande hovedperson er dog, 

Julian Barnes, der i 2011 vandt Man Booker-prisen for netop dette værk.

 

Torsdag 16. november "Patriarken”

foregår i 1960erne hvor to Maori fårehyrdefamilier - Mahana og Poatas – er livslange fjender med rivaliserende forretninger. Familiens yngste søn er i konflikt med den traditions-bundne bedstefar, fordi han afslører sandheden bag den årelange fejde mellem familierne. Det sætter ikke kun hans egen fremtid på spil, men hele sammenhængskraften for den tæt forbundne Mahana-familie.

 

Torsdag 21. december Jacques – En mand af havet”

er en film om den Franske eventyrer og oceanograf. Jacques Cousteau er betragtet som pioneren, der brød barrieren til livet under overfladen i verdens have med sine opdagelser og drømme om menneskelig kolonisation af havdybderne.

Men alt er ikke lige til i oceanografens liv, da han på trods af at være gift ikke kan undvære at erobre andre kvinder. I et forsøg på at glemme sit imperiums kollaps, vælger Cousteau at tage med sin far på en risikabel mission til det uudforskede kontinent, Antarktis.