Sommerferie på det smilende Fyn

Mandag den 30. juli til lørdag den 4. august 2018

Sommerferie med oplevelser på det smilende Fyn 

Vi bor på Christiansminde i Svendborg

Praktiske oplysninger:

Pris pr. person

kr. 5.585 i dobbelt værelse 

Kr. 6.585 i eneværelse 

Inkluderet i prisen:

 • Ferieturen i bus fra Solrød Turistfart
 • Opsamling 3 steder og retur
 • Alle entrer og guider hele ugen
 • 5 x overnatning på Christiansminde
 • 5 x 2 retters menu og kaffe
 • 5 x stor morgenbuffet
 • 3 x frokost

 Vi skal opleve:

 • Et fantastisk hotel beliggende i vandkanten med panoramaudsigt til Svendborgsund
 • Ø-Bryg på Thurø
 • Frokost ved en pølsevogn
 • Bus rundtur i Svendborg
 • Det midlertidige H C Andersens museum
 • Frokost på Den Grimme Ælling
 • Møntergården, Odenses historiske museumSejltur med veteranfærge A/S Helge i det Sydfynske øhav.
 • Rottefælden (valgfrit)
 • Opleve Gammel torvedag, en årlig tradition i Svendborg
 • Valdemars Slot på Tåsinge med guidet tur i haven og efterfølgende frokost
 • Den 400 år gamle smukke Ambrosius eg
 • Landet kirkegård med Elvira Madigan og grev Sixten Spares gravsted.
 • Nordfyns Rosenfestival i Bogense
 • Tid til socialt samvær på hotellet 

Mandag den 30 juli

Afgang kl. 8.30 Havdrup Station

              kl. 8.45 Solrød Station

              kl. 9.00 Jersie, Parkvej ved Postkassen

Vi kører via Storebæltsbroen og holder en kaffepause, når vi når Fyn.

Turen fortsætter til Ø-Bryg på Thurø, hvor vi får en rundvisning og smagning af 4 forskellige øl (inkl. den ulovlige Rough Snuff), se mere på hjemmesiden: oebryg.dk

Frokosten bliver grillpølser og brød ad libitum, der serveres fra Pølsevognen. Der opstilles borde og stole i bryghuset.

Kl. 14.30 Bussen kører til Hotel Christiansminde, hvor vi møder vores lokale guide Joan Schøler, som i bussen byder os velkommen og tager os med på en lille rundtur i Svendborg & Omegn. På turen vil hun fortæller os lidt om, hvad vi kan opleve i Svendborg.

Kl. 16.15 er vi retur på hotellet og Check-in på værelserne.

Kl. 19.00 Servering af 2-retters menu samt kaffe i Panorama Restaurant 

 

Tirsdag den 31. juli

Fra kl. 7.00—kl. 10.00 Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant.

Afgang Kl. 9.15 Vi kører til Odense og besøger Møntergården, der består af en række helt unikke bygninger fra renæssancen og til i dag. Den er i dag et eksempel på en af byens fornemste ejendomme fra renæssancen.

Formiddagen kan også bruges på egen hånd i Odense (kort og oplysninger udleveres).

 Kl. 12.30 (der er 5 min. fra Møntergården) mødes vi på Restaurant Den Grimme Ælling i Odense By og nyder Ællingens Lunchbuffet med lune og kolde retter.

Kl. 14.00 kører vi til Kongsdal åben have, der er en fantastisk oplevelse. Den 20.000 m² store have byder på smukke blomster, eksotiske planter og flotte træer - og havens midtpunkt, en 500 m² stor sø med springvand og vandfald. Rundt i den smukke have er der bænke og borde, så der altid er mulighed for et hvil undervejs. Inden vi kører  nyder en kop eftermiddagskaffe i en af de mange hyggekroge i haven eller indendørs i det lille ”hønsehus”.

Kl. 16.30 kører vi til Christiansminde.

 Kl. 19.00 Servering af 2-retters menu samt kaffe i Panorama Restaurant.

 

Onsdag den 1. august

Fra kl. 7.00 kl. 10.00 Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant.

Kl. 10.00 – 11.35 Sejltur med M/S HELGE i det Sydfynske Øhav. Vi stiger ombord ved Christiansminde og sejler med hele vejen rundt.

Mulighed for at gå fra borde i Svendborg og se på byen på egen hånd. Resten af dagen er til fri disposition. Frokost er for egen regning.

Aftenen er reserveret til en tur i ROTTEFÆLDE-REVYEN Billetpris er kr. 415,- (er ikke inklusiv i turen) Billetter skal reserveres hurtigst muligt, (for at få en god plads) Sonja 2221 1403

Kl. 18.30 kører vi til Rottefælden, derfor vil der være spisning kl. 17.30 i Panorama Restauranten og øvrige  Kl. 19.00 Servering af 2-retters menu samt kaffe for jer, som vil hygge på hotellet. 

 

Torsdag den 2. august

Fra kl. 7.00—kl. 10.00 Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant

Bussen kører Kl. 10.15 og retur kl. 16.00. Vi oplever Gammel Torvedag i Svendborg. Den blev afholdt for første gang i 1977, og har været en årlig tilbagevendende begivenhed. I år bliver ingen undtagelse, hvor byen skruer tiden tilbage til 1890. Svendborgs bymidte bliver forvandlet til gammeldags handelsby. I 2017 var der 100 boder. I løbet af dagen er der forskelligt underholdning.

Programmet er ikke offentliggjort endnu, men kig lidt senere på nettet.

Frokost på egen hånd.

Kl. 19.00 Servering af 2-retters menu samt kaffe i Panorama Restaurant

 

Fredag den 3. august

Fra kl. 7.00—kl. 10.00 Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant.

Kl. 10.15 Bussen kører til Tåsinge og Valdemars Slot.

På en guidet vandring omkring slottet hører vi om Chr. 4.'s ægteskab med Kirsten Munk og om sønnen Valdemar, som gav navn til slottet. Vi får også fortællingen om dengang Tåsinges fæstebønder blev tvunget til at plante frugttræer. Endelig berettes om kærlighedsaffæren mellem den svenske løjtnant Sixten Sparre og den smukke linedanserinde Elvira Madigan, der endte tragisk i Nørreskoven i 1889.

Turen varer ca. 1 time og foregår i parken bag Valdemars Slot, hvor den lokale guide vil fortælle i smukke omgivelser. Der vil være mulighed for at sidde ned, og skulle vejret ikke tillade udendørs fortælling, vil der være mulighed for at trække indenfor i tilhørende bygninger til slottet. Besøget afsluttes med 3 stk. smørrebrød i Restauranten.

Afgang kl. 14.00. Vi skal se den 400 år gamle smukke Ambrosius-eg. Stammens omkreds er over 7 meter og højden 20 meter. Derefter til Landet kirkegård, som har gravsteder for 2 engelske flyvere fra 2. verdenskrig, og naturligvis gravstedet for Elvira Madigan og grev Sixten Sparre.

Efter hjemkomst til hotellet er resten af dagen fri.

KL. 19.00 Servering af 2-retters menu samt kaffe i Panorama Restaurant.

Lørdag den 4. august

Fra kl. 7.00—kl. 10.00 Servering af stor morgenbuffet i Panorama Restaurant

 

Kl. 9.00 pakker vi bussen og kører til

 

Når vi ankommer til Bogense får I en billet, som giver adgang til udstillingen i Rådhussalen og til at deltage i de tre konkurrencer, der afholdes. Desuden indeholder billetten hele programmet og et kort over festivalen. På nuværende tidspunkt er programmet ikke klar.

Sidste år afholdtes konkurrencer om Rosenfestivalens Skønneste Rose, Rosenfestivalens Flotteste Dekoration samt en konkurrence, der relaterer til årets Rosenfestival.

I 2017 var der næsten 40.000 gæster, der besøgte Bogense, og så mere end 25 rosendekorationer og udsmykninger. Gæsterne besøgte også havedesigner Stig Lauridsens flotte udstilling på rådhuset og så Birthe Kjær navngive en meget smuk mørkerød rose efter sig selv. Danske modister og Hattemagere havde designet 14 helt unikke hatte i temaet roser, som skabte stor interessere. Det bliver spændende at se hvad temaet bliver i år. Frokost er for egen regning.

 Vi kører hjemad kl. 16.00. Skulle vejret ikke være med os, så taler vi om afgangstidspunktet.

 Fra Bogense tager det lidt over 2 timer at køre Solrød.

 

Lidt om Christiansmminde

Velkommen til HOTEL CHRISTIANSMINDE

Ferien holdes på Hotel Christiansminde i Svendborg Et fanstastisk – og et af Danmarks smukkeste Resort - 4 stjernet hotel – beliggende i VANDKANTEN – med Panoramaudsigt over Svendborgsund. Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg http://christiansminde.dk/

PANORAMA RESTAURANTEN Om aftenen nyder vi Rasmus Urups og hans køkkenteams tryllerier med toner af det nordiske køkken og sæsonens råvarer. Rasmus er sammen med resten af staben altid vært for gode oplevelser, akkompagneret af den skønneste udsigt over sundet. Vi får 2 retters menu—kaffe /te. Hovedretten serveres 2 gange. Drikkevarer for egen regning. Stor morgenbuffet Panorama Restauranten – valgfrie pladser.

Indkvartering sker i dobbeltværelse (standard) ærelsestyper: http://christiansminde.dk/overnatning/vaerelser/

Alle værelser har egen balkon eller terrasse, elkoger / te og kaffe, telefon, gratis trådløst internet (brugernavn og password udleveres i receptionen.) og TV samt badeværelse med føntørrer, toilet, brus og håndvask. Køleskab findes på de fleste værelser. Bemærk venligst at alle værelser og lokaler er røgfrie. respekteres dette ikke, opkræves der kr. 1000,- til dækning af ekstraordinær rengøring. Der er mange trapper på Hotel Christiansminde, Så skriv på tilmeldingssedlen , hvis vi skal forsøge at tage hensyn til gangbesværede.

På Christiansminde er der mange ting, vi sammen kan hygge os med:

Under opholdet. har vi et lokale, hvor vi kan mødes til hyggeligt samvær.

Aktiviteter indendørs Billard, Dart, Bordtennis, Skak.

Hotellet har ca. 15 cykler, som kan lånes . Henvendelse i receptionen. Det er først til mølle…..

Hotellet har eget fitnessrum, der frit kan benyttes. Der er badebro ved hotellet.

Hvis man fx skal have en morgendukkert i Svendborgsund, kan der lånes en badekåbe i receptionen.

Udendørs aktiviteter Petanque, skov og strand. Christiansminde Is & Minigolf mod betaling, ligger til venstre for hotellet.

Man kan gå til Svendborg, turen er  ca. 1.8 km og gåtiden er ca. 20 minutter.