5 SPÆNDENDE DAGE I LYSETS LAND

Søndag 11. august til torsdag 15. august 2019

Turen arrangeres af Solrød Senior Klub i samarbejde med

Hotel Viking Aqua Spa & Wellnes Resort

Ferieturen er udsolgt

Praktiske oplysninger:

Pris pr. persokr. 4.750 i dobbelt værelse

Kr. 5.550 i eneværelse

 • Inkluderet i prisen:

  • Alle entrer og guider
  • 4 x overnatning på Hotel Viking
  • 4 x 2 retters menu
  • 4 x Morgenbuffet
  • 4 x frokost
  • Entre til Aqua Spa afdeling alle dage
  • Kørsel i egen bus med Thomas ved rattet
  • Opsamling 3 steder og retur.

  Vi skal opleve:

  • Hvidsten kro og museum
  • Sæby Gl. bydel
  • Tur til Skagen, Råbjerg Mile, Gl. Skagen, Grenen, Sandormen
  • Anchers hus
  • Tur til Læsø og opleve øens herligheder, bla. Vesterø Søndre kirke, Saltsyderhytten, Byrum, museumsgården, Østerby Havn, Læsø Klitplantage.
  • Voergaard Slot
  • Koldinghus
  • Tid til socialt samvær på hotellet 

Søndag den 11. august 2019

Kl. 08.00 Afgang fra Havdrup Station, Kl. 8.15 Solrød station

Kl. 8.30 Villabyerne, ved postkassen. Vi kører via Storebælt op gennem Jylland til Hotel Viking i Sæby og ankommer omkring kl. 16.

På Fyn tager vi en kaffepause og så giver Marianne en lille en.

Turen fortsætter til Hvidsten kongelig privilegeret kro, der blev bygget i 1634. I dag er det 4. generation, der driver kroen. Her skal vi opleve den historiske og hyggelige atmosfære i og omkring kroen. I 2017 blev de gamle stald- og ladebygninger omdannet til museum for Kroens specielle historie og ikke mindst Hvidsten Gruppen, samt en udstilling af landbrugsmaskiner og -redskaber fra det forrige århundrede.

Frokosten er den kendte flæskeæggekage.

Omkring kl. 16 ankomst til Hotel Viking. Besøget starter med en guidet tur til Sæby gl. bydel.

Indkvartering på hotellet og

Kl. 19.00 Aftensmad. (2 retter). 

 

Mandag den 12. august 2019

Fra kl. 7.00 Morgenbuffet.

Kl. 9.00 går turen til Skagen. Om formiddagen oplever vi Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, et overvældende natursceneri. Gammel Skagen, der ligger som en perle lidt vest for Skagen by. Det var her Skagen oprindelige begyndte som et lille fiskerleje. Grenen, er spidsen af Jylland, hvor de 2 have Skagerrak og Kattegat mødes. Det er en fascinerende oplevelse at stå på den yderste spids af Jylland og se bølgerne fra de to have slå sammen og brydes over Skagens Rev. Områdets sæler, som fuldstændig har vænnet sig til turisterne raster ofte på stranden midt i folkevrimlen eller på bunkers ude i vandet. Vi skal også på en køretur med Sandormen.

Kl. 13.00 indtager vi en frokostplatte på Skagen Bryghus

Kl. 14.30 Besøger vi Anchers hus og får en guidet rundvisning. Huset er det smukt bevarede hjem for et af de mest kendte par i dansk kunst, Michael og Anna Ancher og deres datter Helga. Huset står i dag, som da Anna Ancher døde i 1935. Familien Ancher flyttede ind i huset på Markvej i 1884, året efter Helga blev født. Her indrettede de sig med en meget personlig stil, der var langt forud for deres tid. Ancher-parret skabte et meget personligt hjem med møbler fra mange forskellige tidsaldre og miljøer. Både med lokalt håndværk, souvenirs fra udenlandsrejser og gaver fra lokalsamfundet, fra kongefamilien og internationale berømtheder.

Kl. 19.00 Aftensmad på hotellet (2 retter)

 

Tirsdag den 13. august 2019

Ikke noget med at sove længe denne dag. Kl. 6.15 Morgenbuffet.

Kl. 7.00 kører vi i vores egen bus til færgen, går ombord og bliver hentet af en bus på Læsø havn. Sammen med en guide skal vi opleve Læsøs herligheder. Vesterø Søndre Kirke. Saltsyderhytten, et levende museum, hvor der fremstilles sydesaltet efter ældgamle metoder.

Byrum den største by på Læsø. Byen har 443 indbyggere og rummer både øens kommunekontor og Læsø Skole. Museumsgården, eller Lynggården, er et frilandsmuseum på sit oprindelige sted. Med sit enorme sølvgrå tangtag med bevoksning af blomstrende planter. Østerby Havn, Læsø Klitplantage. Frokosten på Læsø er en madpakke fra hotellet, som vi medbringer.

Dagen slutter kl. 15 og turen går tilbage til Frederikshavn og hotellet.

Kl. 19.00 Aftensmad på hotellet (2 retter) 

Onsdag den 14. august 2019

Fra kl. 7.00 Morgenbuffet

Kl. 9 kører vi til Voergård Slot og får en guidet rundvisning. Voergaard er meget mere end et slot: Her gemmer sig uhyggelige spøgelseshistorier, fangehul, en unik kunstsamling, vildsvineskindstapet og masser af gode fortællinger.

Efter besøget kører vi retur til hotellet, hvor der er fri resten af dagen. Til for eksempel at besøge Sæby eller nyder hotellets SPA & WELLNESS OPLEVELSER. Der er 2700 kvadratmeter med 100% ro og spa.

I Aqua Spa afdelingen kan du svømme hen i det store opvarmede inden- og udendørs wellnessbasin, nyde spabadenes blide massage og styrke blodcirkulationen i koldtvandsbassinet efter et afslappende varmt dampbad.

Nyd også udsigten ud over Kattegat fra det 36 grader varme udendørs saltvandsbassin og 15 personers spabad eller bliv forkælet med en luksusbehandling udført af wellnessafdelingens professionelle massører og hudplejeeksperter. (se hvad det koster på hotellets hjemmeside.) Fra fitnesscentret og wellness caféen 

kan du nyde udsigten ud over Aqua Spa afdelingen og i de mange hvileområder kan du slappe af og genfinde den indre balance og energi.

Alle dagene er der fri entre til Aqua Spa Afdelingen fra kl. 9.00

 

Torsdag den 15. august 2019

Fra kl. 7.00 Morgenbuffet

Kl. 9.30 Check ud fra hoteller og vi kører hjemad mod Solrød.

På hjemvejen spiser vi en frokost (stedet er en overraskelse) og besøger Koldinghus, som blev grundlagt midt i 1200-tallet. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin, inden en langvarig restaurering blev igangsat. Koldinghus rummer i dag samlinger, der omfatter interiører fra 1500-tallet og frem til vor egen tid, romansk og gotisk kirkeskulptur, ældre dansk billedkunst samt kunsthåndværk med hovedvægten på dansk sølv.

Vi kører fra Koldinghus kl. 17 og pitstop i Monarch Knudshoved.

Forventet hjemkomst til Solrød kl. 21.