FORÅRSTUR 20. – 24. MAJ 2017

Fortalt og fotograferet af Claus Olsson

En pause

Lørdag morgen den 20. maj 2017 drog 38 glade og forventningsfulde deltagere afsted på en forårstur til Lüneburger Heide, nærmere bestemt til området i nærheden af Celle i Tyskland. Det skulle blive en dejlig tur med mange oplevelser. Efter sidste opsamling ca. kl. 07.15 kørte bussen fra Solrød Turistfart, med vores velkendte chauffør Thomas, mod Rødbyhavn. Vejret lovede godt. Meget lidt finregn midt på Sjælland og derefter solskin på resten af turen. På færgen blev der serveret stor morgenbuffet.

Efter ankomsten til Puttgarten kørte vi til Hamburg.  Bussen parkerede ved Elben i gå afstand til Miniatur Wunderland.  Det er verdens største modeljernbane udstilling på ikke mindre end 1490 m².  Udstillingen var i flere etager og alene skinneanlægget var på 15,5 km. Anlægget var som sagt en miniature udgave og omfattede bl.a. kendte steder og byer fra Tyskland, Østrig, Italien og også Skandinavien.  Det var en fantastisk oplevelse at se biler køre rundt, landende og lettende fly som taxiede til og fra lufthavnsbygning.  Lyset skiftede mellem nat og dag med en realistisk overgang.  Det var ret imponerende og livagtigt.  

(Bemærk størrelsesforholdet på billedet fra Peterspladsen i Rom. Udstillingsgæster ses i venstre hjørne.)

Efter besøget blev der kørt en lille tur rundt havnen i Hamburg, hvorefter vi fortsatte mod vores hotel i Hogenhagen. Her blev det til et kort møde med vores dansktalende guide. Efter indkvarteringen ventede en velkomstdrik og en aftensbuffet. Suppe, kødretter og dessert.

 

Parkeringshus
Peterspladsen i Rom

Søndag

Stearinlysfabrikken

Søndag morgen var der stor morgenbuffet og kl. 09.30 satte vi, efter en lille morgenbitter, kursen mod dagens udflugtsmål. I første omgang besøgte vi en stearinlysfabrik, hvor der blev orienteret om fremstillingen af kunstnerisk udformede lys. Her fik alle en gave i form af et af de fine lys.

Herefter fortsatte turen til Walsrode til den fantastiske fuglepark. Vi oplevede et spetakulært fugleshow med mange fugle af forskellig art. Der var store rovfugle og mindre eksotiske arter.

Fugleshow
Fugl og Fuglepark
Hotellet

Frokosten blev indtaget i parkens restaurant. Herefter var der tid til på egen hånd at se på de mange fugle. Senere kørte vi til en skovcafé, hvor kaffen blev indtaget. (eksempel på eftermiddagskaffe ses nedenfor)

Vi var tilbage på hotellet kl. 17.00. Om aftenen var der på ny en 3-retters buffet.

Frokost i Fugleparken
Eftermiddagskaffe med kage

Mandag

Segerenti dyrepark

Mandag ventede så en ny dag med uforglemmelige oplevelser. Inden afgang kl. 09.30 var der igen sponseret en morgenbitter. Vi kørte til Verdens største dyre- og oplevelsespark ”Segerenti dyrepark”. Turen i dyreparken blev indledt med en times kørsel rundt i parken med safaribussen. Herefter gik vi til parkens restaurant hvor frokosten blev indtaget. Nu var der en del tid på egen hånd. Nogle tog en tur med en af de hurtige både på søen, andre fik en tur i pariserhjulet. Kl. 15.00 gik nogle til safari show mens andre gik  tur i abehaven m. v.. Eftermiddagskaffen blev indtaget i restauranten. Tilbage på hotellet var der igen god tid inden aftensmåltidet.

Giraf på tur
Hyggestund med abe

Tirsdag

Slottet i Celle

Tirsdag morgen skulle vi afsted kl. 08.30. Turen gik mod Celle. Der var her indlagt en lille overraskelse i form af en byrundtur med bussen. Vores dansktalende guide havde boet i byen i 35 år og kunne rigtig fortælle os om byens historie. Efter rundturen var det tid til at besøge det gamle renæssance slot. Slottet er kendt for at have huset den danske dronning Caroline Mathilde. Mange har sikkert hørt i skolen, at hun levede en kummerlig tilværelse der. Efter at det Danske Hof har åbnet for arkiverne, viser der sig en ganske anden historie. Caroline Mathilde levede et ganske tåleligt liv på slottet og hun kunne ride og færdes i byen på egen hånd. Vi fik en god guidet tur på slottet. Herefter gik vi til Rådhuskælderen i det gamle rådhus hvor vi indtog frokosten. 

 

Efter opholdet i Celle kørte bussen os til Museumshof i Winsen hvor eftermiddagskaffen blev serveret. Tilbage på hotellet blev der tid til afslapning på terrassen inden de tre retter i aftenbuffetten kl. 19.00. Efter middagen blev der hygget over en kop kaffe, en drink , lidt kortspil eller snak i små grupper.

 

Rådhuskælderen
så slappes der af
Mere afslapning

Onsdag

Onsdag morgen var det så tid til afgang fra vores hotel og sætte kursen mod Danmark. Først skulle vi dog lige forbi et chokolade- og kaffe udsalg hvor der blev provianteret. Herefter satte bussen kursen mod Lübeck hvor vi fik et par timer på egen hånd. Så blev det tid til at sætte kursen mod færgen i Puttgarten.

Det var planen at vi skulle have været forbi en af grænsehandlerne, men her kom den tyske trafik os i vejen. Grundet ukendt årsag fik vi en times ophold i en kø på motorvejen. Der blev ikke tid til at handle og kun fordi vores udmærkede chauffør Thomas brugte al sin charme kom vi med den bestilte færge i sidste øjeblik. På færgen fik vi aftensmad. Fra Rødby gik det planmæssigt til Solrød/Havdrup.

En dejlig tur med mange oplevelser var til ende. Noget at det vi hver især havde oplevet er sikkert glemt her, men sammenfattet må siges, at trods mange forskellige besøgsteder var der hele vejen igennem tid til at slappe af, og på intet tidspunkt føltes turen stressende.

Tak til Sonja, vores chauffør Tomas og hvem der ellers var i ilden, for en virkelig god tur. 

Wunderland i Hamburg
Lübeck
Svømmepøl på hotellet