Juletur til Stralsund

Juleturen går til Stralsund

 Hansestaden Stralsund ligger flot, omgivet af vand til næsten alle sider og rammet ind af middelalderens bymur. Stralsund er optaget på UNESCOs liste over verdens-kulturarv.

I den charmerende by venter ikke mindre end tre stemningsfulde julemarkeder.

Tag med, og kom i julestemning blandt den gamle Hansestads velbevarede middelalderbygninger. Fordums storhed har sat sit præg på den gamle Hansestad, hvis imponerende murstensbygninger, store kirker og flotte rådhus giver byen en særlig stemning.

 

Juleturen er med 1/2 pension og entreer.

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på Arcona Hotel Baltic****
 • 1 x morgenbuffet på færgen (1.dag)
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 1 x Buffet på færgen (4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Byvandring i Stralsund
 • Besøg på julemarkederne i Stralsund
 • Rundtur på Rügen med bus
 • Besøg på ravmuseum i Ribnitz-Damgarten
 • Dansktalende rejseleder på hele  rejsen.

 

Pris og tilmelding

Pris pr. person i dobbelt værelse kr. 3.600

Pris pr. person enkeltværelse Kr. 4.200

Tilmelding: Snarest på:mail på info@solsenklub.dk

eller 2221 1403 

Betaling á conto senest 22/8-2019 kr. 1.100 og rest senest 3. oktober 2019.

Der er reserveret plads til 31 hos Vitus rejser

HUSK pas + det blå EU sygesikringskort og måske lidt euro

 

Vi skal bo Arcona Hotel Baltic

Et 4-stjernet hotel, centralt beliggende i Stralsund, kun fire minutters gang fra den gamle bydel. Hotellet har reception, elevator, restaurant og bar, fitnesscenter samt sauna mod gebyr. Vi bor på nydelige lyse værelser med tv, radio, telefon, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse

Dagsprogram søndag 8. december: Til Stralsund

Afgang fra Solrød Station kl. 6.45

Selv om der ikke er langt til Mecklenburg-Vorpommern, er det rart med en pause på færgen fra Gedser til Rostock. Vi har inkluderet den store brunchbuffet, som vi kan nyde i ro og mag under overfarten. Fra Rostock kører vi mod øst til Rövershagen, hvor vi besøger det populære Karl's Erlebnishof, der byder på et kæmpe udvalg af gaveartikler og julepynt. Efter besøget fortsætter vi mod Stralsund, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Vi spiser aftenens middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Brunch og middag.

 

 

Dagsprogram mandag 9. december: Byvandring og julemarkeder

I dag skal vi se nærmere på Stralsund. Rejselederen fører an på en byvandring i den gamle bydel med snævre, brolagte stræder og gedigne borgerhuse samt maleriske bindingsværksbygninger. Undervejs besøger vi de tre forskellige julemarkeder Neuer Markt, Alter Markt og Rathauskeller. På Neuer Markt er der boder med mad og drikke, samt boder med gaveting og julepynt, tombola,

karrusel, skydetelte og mange andre forlystelser. På Alter Markt står en seks meter høj lysende julestjerne. Rundt om det store juletræ finder vi de traditionelle boder med julens lækre specialiteter brændte mandler, slik og varm glühwein. Her er derudover også forskellige gaveboder - det er et marked med noget for enhver smag!

I Rathauskeller kan vi nyde julemarkedets fristelser inden døre. Cirka 1.500m2 gotiske kælderhvælvinger giver plads til mange spændende boder med kunsthåndværk, julegaver, julepynt og meget mere. Stralsund har et virkelig varieret udbud af julemarkeder - og så kan du gå rundt til det hele og selv bestemme tempoet, og hvor lang tid du vil bruge.

Om aftenen spiser vi middagen i restauranten på Hotel Baltic.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 

Dagsprogram tirsdag 10. december: Rügen og julemarked

Fra porten til Rügen er der ikke langt over til Østersøens attraktive ferieø. Vi kører en tur rundt på Rügen, blandt andet til tidligere tiders mondæne badeby Sellin med hvid sandstrand og en klassisk badebro, som går langt ud i Østersøen. Herfra kører vi videre til Sassnitz, som er Rügens betydningsfulde havneby med færgeforbindelser til Bornholm, Trelleborg og St. Petersborg. Frokosten indtager vi på en god restaurant på havnen i Sassnitz. Via Bergen auf Rügen - øens største by og administrationsby i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern - returnerer vi midt på eftermiddagen til Stralsund, så du har mulighed for at besøge byens julemarkeder på egen hånd. Om aftenen hygger vi os med middagen i restauranten på Hotel Baltic.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dagsprogram onsdag 11. december : Hjemrejse

Vi forlader Stralsund, og på vej mod Rostock besøger vi i Ribnitz-Damgarten et ravsliberi og ravmuseum.

Med Scandlines-færgen fra Rostock vender vi hjem til Danmark. Vi hygger os med frokostbuffet med inkluderede drikkevarer på hjemrejsen. Vi er hjemme i Solrød ca. kl. 19.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokostbuffet på færgen